Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen

Postat de mena29 in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2015 | 23866 vizualizari
Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen

Se fac rapid, sunt bune langa un pahar cu bere si nu numai!

Ingrediente

  • 800 g aluat foietaj congelat
  • seminte de mac
  • seminte de susan
  • seminte de chimen
  • fulgi de ardei iute uscat
  • 50 g cascaval ras
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • sare

Mod de preparare

Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul.

Am desfacut pe rand cele doua rulouri de aluat pe planseta de lucru si l-am intins frumos.

Am taiat fasii inguste de aproximativ 1 cm latime dupa care pe lungime le-am taiat pe jumatate.

Am amestecat galbenusul de ou cu lapte si am uns cu o pensula fasiile de aluat.

Cateva fasii le-am presarat cu susan, o alta parte le-am presarat cu mac, iar pe celelalte am presarat chimen. Pe jumatate din cele cu susan am pus si cativa fulgi de ardei iute uscat.

La sfarsit, jumatatea dintre fasii am rasucit-o iar cealalta jumatate am lasat-o asa. Am pus pe toate cascaval ras.

Am copt saleurile in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, pana au devenit aurii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

Carnea de porc se spala, se taie cubulete si se toaca la robotul de bucatarie. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se...

Citeste continuarea

Rulada de cascaval

Postat de andaoana

Rulada de cascaval

Intr-un vas mare cu apa punem cascavalul in amabalaj sau pus intr-o punga de copt inchisa ermetic . Punem vasul pe foc si lasam sa se incalzeasca pana cand cascavalul devine foarte maleabil....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2015, 05:23
bune
la 30.04.2015, 06:07
Mie sa-mi faci doar cu mac...
la 30.04.2015, 06:20
Bune!
la 30.04.2015, 06:42
Foarte bune!
la 30.04.2015, 07:54

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking