Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen

Postat de mena29 in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2015 | 23860 vizualizari
Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen

Se fac rapid, sunt bune langa un pahar cu bere si nu numai!

Ingrediente

  • 800 g aluat foietaj congelat
  • seminte de mac
  • seminte de susan
  • seminte de chimen
  • fulgi de ardei iute uscat
  • 50 g cascaval ras
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • sare

Mod de preparare

Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul.

Am desfacut pe rand cele doua rulouri de aluat pe planseta de lucru si l-am intins frumos.

Am taiat fasii inguste de aproximativ 1 cm latime dupa care pe lungime le-am taiat pe jumatate.

Am amestecat galbenusul de ou cu lapte si am uns cu o pensula fasiile de aluat.

Cateva fasii le-am presarat cu susan, o alta parte le-am presarat cu mac, iar pe celelalte am presarat chimen. Pe jumatate din cele cu susan am pus si cativa fulgi de ardei iute uscat.

La sfarsit, jumatatea dintre fasii am rasucit-o iar cealalta jumatate am lasat-o asa. Am pus pe toate cascaval ras.

Am copt saleurile in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, pana au devenit aurii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Chiftelute cu legume (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Chiftelute cu legume (reteta video)

Dovleceii ii radem pe razatoarea mare, presaram sare si ii lasam sa isi lase zeama, apoi ii scurgem bine. Cartofii, pastarnacul, telina, ceapa le dam pe razatoarea mica, usturoiul il facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2015, 05:23
bune
la 30.04.2015, 06:07
Mie sa-mi faci doar cu mac...
la 30.04.2015, 06:20
Bune!
la 30.04.2015, 06:42
Foarte bune!
la 30.04.2015, 07:54

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking