Aperitive saleuri de casa

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
9 Dec 2017 | 3298 vizualizari
Aperitive saleuri de casa

Pentru noi, saleurile sunt nelipsite de Revelion, e o traditie de familie :) "Reteta romaneasca"

Ingrediente

  • 200 g smântână;
  • 200 g margarină 72% grăsime;
  • 2 linguriţe sare;
  • 1 linguriţă zahăr;
  • 1 plic praf de copt;
  • făină cât cuprinde;
  • 60 g caşcaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat;
  • 1 ou bătut bine pentru uns aluatul.

Mod de preparare

 

 

Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat moale dar consistent şi uşor fărâmicios.

 Se dă aluatul o oră la frigider.

 Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină din abundenţă pe masa de lucru şi se împarte aluatul în 2 bucăţi. Primul aluat se întinde într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar celălalt aluat se dă la frigider.

Se taie aluatul în fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.

Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii.

 Se lucrează la fel şi celălalt aluat.

 Timp de pregătire: 1h 20min

Timp de coacere: 15 min/fiecare tavă

 

Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/saleuri-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Postat de MotanLaOale

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe...

Citeste continuarea

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Postat de RODIMUR

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă. Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2017, 13:25
Ți-au ieșit foarte bine saleurile!
la 09.12.2017, 13:26
Delicioase!
la 09.12.2017, 13:40
bune langa o bere
la 09.12.2017, 14:49
Bune!
la 09.12.2017, 15:10
Și nouă ne plac tare mult!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking