Aperitive tartine Mos Craciun

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
1 Ian 2021 | 3546 vizualizari
Aperitive tartine Mos Craciun

Pentru masa festivă în doi, cu ocazia revelionului am pregătit printre alte aperitive și aceste tartine, foarte gustoase și mai ales foarte drăguțe. În plus, pregătirea lor nu ia mult timp și nu necesită multă răbdare. Doar îndemânare și creativitate. ”Rețete festive de iarnă”.

Ingrediente

  • 2 felii de pâine toast
  • 2 ouă, fierte tari
  • 2 felii de cașcaval
  • 2-3 linguri de cremă de brânză
  • 1 ardei capia
  • 2 roșii cherry
  • unt
  • boabe de piper

Mod de preparare

Ouăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil).

Se ung feliile de pâine cu unt și deasupra se pune câte o jumătate de felie de cașcaval.

Se spală roșiile cherry și ardeiul capia. Roșiile cherry se taie în două, nu neapărat în jumătăți egale, ci în așa fel încât să aibă o ”deschidere” mai mare. Se curăță în interior și se umplu cu cremă de brânză.

Se taie vârful ardeiului capia și apoi se înjumătățește, în așa fel ca din fiecare jumătate să se poată face o căciulă pentru Moș Crăciun. Se umplu și jumătățile de vârf de capia cu cremă de brânză.

Când ouăle sunt fierte, se răcesc, se curăță de coji și se taie din fiecare câte două felii la care gălbenușul să se vadă complet. Se pun feliile de ou pe feliile de pâine cu unt și cașcaval și se decorează gălbenușul cu boabe de piper (ochii lui Moș Crăciun) iar din ardeiul capia se decupează câte un nas mic pentru fiecare personaj.

Se pun căciulile Moșului pe fiecare felie de pâine și apoi se umple un poș (sau o pungă de unică folosință, perforată într-un colț) cu cremă de brânză. Se ”poșează” bărbile moșilor și astfel aperitivul festiv este gata. Se dă la frigider, până ce se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive tartine Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Postat de Oana

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute. Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam...

Citeste continuarea

Chiftele de dovlecel si cartofi

Postat de aalliinnaa07

Chiftele de dovlecel si cartofi

Dovlecelul si cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.Ii lasam 30 de minute pentru a lasa zeama si la sfarsit ii stoarcem bine. Peste dovlecelul stors si cartofi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2021, 19:50
La mulți ani! Delicioase și haioase!
la 01.01.2021, 19:53
La mulți ani, Cristina! Mulțumesc pentru apreciere!
la 01.01.2021, 20:28
la 01.01.2021, 21:09
la 01.01.2021, 21:20
Sunt foarte draguti mosii tai!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking