Apple pie englezeasca

Postat de Anastasia in Prajituri
26 Apr 2010 | 5332 vizualizari
Apple pie englezeasca

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100gr. margarina sau unt
  • 100 gr. faina
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou
  • un pic de sare
  • 50 gr. nuci sau megdale maruntite
  • pentru umplutura:
  • 800 gr. mere
  • 125 gr zahar 150 daca merele sant acrisoare 
  • un pumn de stafide
  • 1/2 coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 lingura de amidon de cartofi sau porumb

Mod de preparare

Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare, se lasa in repaus pentru 1 ora la rece .
Se curata merele, se taie felii subtirisi, se calesc cu zaharul coaja rasa de la lamaie, sucul de lamaie, stafidele pana se topeste zaharul,dupa ce s-a racit merele se adauga amidonul si scortisoara si se amesteca .
aluatul se imparte in doua parti una putin mai mare pentru-ca se asterne pe fundul si peretii unui vas rotund de sticla pentru tarte.
Se intinde pe masa infainata partea de aluat mai mare si se asterne in vasul de copt uns cu unt sau margarina ,cu ajutorul citorului transportam aluatul rasucit pe el in vas si i-l aranjam uniform pe toata suprafata vasului.
Punem pe mijloc merele si acoperim cu a doua parte de aluat intinsa pe masa infainata la fel ca prima si o transportam cu ajutorul citorului.
Lipim marginele aluatului impreuna, facem cu un cutit niste taieturi pe suprafata piei si dam la cuptor pentru 30~40 de minute la foc potrivit.
Prajitura calda se presara la dorinta cu zahar vanilat,se taie si se serveste calda ,dar e foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Apple pie englezeasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca

Postat de Valclaudia

Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca

Separam mai intai ouale. Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade) Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2010, 20:06
yamiii
la 26.04.2010, 20:58
se vede ca este un aluat de ala faramicios si gustos... bun bun
la 12.01.2011, 10:34
Apple pie...preferata mea
la 15.04.2012, 23:38

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking