Aranci di riso cu piept de pui

Postat de babi5 in Aperitive / Garnituri
5 Oct 2013 | 3884 vizualizari
Aranci di riso cu piept de pui

Hoinarind ieri pe Facebook la saitul Bucatarasului am gasit aceasta reteta ce mi s-a parut interesanta si tentanta totodata, a postat-o angyb,iar eu azi am trecut la treaba,dar cu mici modificari, neavind scumpaciunile de sofranuri si restul am folosit produse autohtone,cu rezultat 100% spectaculos.. Bun ,bun.Multmesc Angyb

Ingrediente

  • 500 gr orez
  • 100 gr telemea
  • 50 gr unt
  • 400 gr piept pui (1 piept)
  • sare
  • piper alb
  • 1 ceapa
  • vegeta
  • 6 oua
  • 2 linguri lapte
  • 300 gr pesmet
  • 150 gr faina
  • 750 ml ulei (trebuiesc prajite in baie de ulei )
  • 100 gr mozzarella delaco

Mod de preparare

Am spalat bine orezul si l-am pus intr-o oala la  fiert  cu putina sare  .Trebuie  sa fiarba pina absoarbe toata  apa .Dam la o parte apoi mestecam din cind in cind sa se raceasca . Intre timp am batut bucatile  de pipt si le-am prajit pe un gratar de teflon ..le-am taiat bucatele mici ,la fel am procedat si cu mozzarella.

Cind s-a racit orezul potrivim de sare si piper.

Am adaugat ceapa  rasa  si stoarsa bine(  sa nu fie amara)3 galbenusuri ,untul topit,si am ras si telemeaua apoi am amestecat totul bine .. Intr-un castron am pus albusurile ,cele trei oua, putina sare  si 2 linguri de lapte ,am batutu bine si am adaugat 2linguri de faina .

Apoi am luat din compozitia de orez cite o biluta( mai mare ca si o minge de ping-pong ) .

Facem o gaura  in mijlo, punem o bucatica de pipt de pui si una de mozzarella Delaco, apoi o modelam, o dam prin faina,  apoi prin ou si pe urma prin pesmet .

Repetam operatia  pina terminam compozitia . Intr-o tigaie  punem uleiuL,lasam sa se incinga  bine apoi punem bilutele la prajit ..

Repetam pina la terminare ,le scoatem pe un prosop absorbant ,pentru surplusul de ulei ..

Un aperitiv de nota 10.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aranci di riso cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

Postat de merisor67

Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2013, 16:20
la 05.10.2013, 16:23
bun
la 05.10.2013, 16:31
bune
la 05.10.2013, 16:35
Panacris
la 05.10.2013, 16:35
nilgun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking