Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
3 Dec 2018 | 4347 vizualizari

 Arancini sunt celebrele chiftelute  siciliene de orez. În  Sicilia, arancini sunt o mâncare tradițională pentru sărbătoarea de  Santa Lucia pe 13 decembrie, când pâinea și pastele nu sunt mâncate. Acest lucru comemorează sosirea unei nave de aprovizionare cu cereale în ziua  de  Santa Lucia în 1646, ameliorând o foamete severă in timpul ocupatiei arabe .  Eu am gasit inspiratie in ele si am preparat din orez rece un minunat aperitiv. Am pus ca umplutura bucatele de surimi pentru ca a fost dezlegare la peste. Am folosit ingredientele ce le-am avut la indemana. Am inlocuit pesmetul cu faina de malai.  Mai multe informatii gasiti aici :https://en.wikipedia.org/wiki/Arancini Imi asum ,,maternitatea "acestei retete :D

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 03.12.2018, 18:17
Adauga comentariu...
la 03.12.2018, 19:05
la 03.12.2018, 20:54
O idee faina pentru post si zilele in care se mananca peste!
la 03.12.2018, 21:27
Bune!
la 04.12.2018, 01:46
Lau ,atat de gustoase incat am sa le mai prepar sub o forma sau alta
la 04.12.2018, 01:47
Vasimur , Multumesc
la 04.12.2018, 01:48
Mirela , cu curaj . Eu de data aceasta te crut )
la 04.12.2018, 01:48
Dalia , multumesc de vizita
la 07.12.2018, 10:59
Interesant!
la 10.12.2018, 12:47
Ce reteta interesanta!
la 10.12.2018, 15:14
Rocsi , se pot prepara si fara peste
la 10.12.2018, 15:42
Dantes , ma bucar ca-ti par interesante
Mimi
la 10.12.2018, 15:42
Motane . Multumesc
la 10.12.2018, 15:42
Daniela
la 10.12.2018, 15:43
Claudia

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking