Ingrediente
- 7 ardei copți
- 2 cepe medii
- 200 ml smântână grasă
- 5-6 căței de usturoi
- 1 lingură de amidon alimentar
- ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa și usturoiul
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Ardeii grași se spală, se șterg de apă și se coc, după care se țin 30 minute într-un vas cu capac. (Astfel, ei vor fi curățați de pielițe mult mai ușor.)
Se curăță ardeii copți și se lasă în așteptare, până ce se pregătesc celelalte ingrediente. Se va folosi și zeama lăsată de ardei.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.
Se toarnă peste ceapa călită zeama lăsată de ardei și se lasă la foc mic încă 3-4 minute.
Se amestecă amidonul alimentar cu smântâna, se subțiază cu 100-150 ml de apă rece și se adaugă în cratiță, peste ceapă și usturoi. După încă 3-4 minute se adaugă și ardeii copți feliați și se lasă la foc mediu încă 3-4 minute, ca să mai scadă puțin sosul format.
Se curăță usturoiul se spală, se taie mărunt și se adaugă în cratiță. Se amestecă și după încă 2-3 minute se condimentează cu sare și piper și se oprește focul de la aragaz.
Se presară frunze de pătrunjel tocate fin și mâncarea se poate servi deja.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti, in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|