Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
27 Mai 2024 | 672 vizualizari

Ingrediente

  • Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
  • 3 ardei grași roșii
  • 5-6 felii de pâine mai tare
  • 1 ou
  • 100 g gorgonzola picantă
  • 20 g muguri de pin
  • 20 g capere
  • 10 linguri de lapte
  • 20 g măsline feliate
  • Sare și piper
  • 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • Busuioc proaspăt

Mod de preparare

Cum se prepara Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

Pâinea se taie cuburi și se transferă într-un bol. Se toarnă puțin lapte, cât să se înmoaie puțin cubulețele de paine.


Într-un alt bol, bateți oul și când se omogenizează adugați-l compoziția peste pâine. Puneți și câteva capere, muguri de pin și măsline. Condimentați cu sare și piper, după gust.

Adăugați și o parte din brânza gorgonzola picantă.


Spălați și tăiați ardeii grași pe jumătate, îndepărtând semințele și cotorul interior. Așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Umpleți jumătățile de ardei cu amestecul de pâine și gorgonzola. Peste fiecare ardei puneți restul de brânză gorgonzola și stropiți cu puțin ulei de măsline. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când ardeii sunt fragezi și ușor rumeniți.
Serviți ardeii grași umpluți cu pâine și gorgonzola calzi, alături de o salată proaspătă.

Poftă bună!

Sursa reteta: https://www.gorgonzola.com/ricette/peperoni-al-forno-ripieni-di-pane-e-gorgonzola-dop/

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Vol au vent cu crema de branza

Postat de merisor67

Vol au vent cu crema de branza

Intindem usor aluatul de foietaj si cu ajutorul unui pahar decupam cerculete. La jumatate din cerculete decupam interiorul cu un alt pahar cu diametrul mai mic. Ungem cerculetele intregi...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2024, 17:11
la 29.05.2024, 10:44
Ce bun!
la 07.06.2024, 14:39

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking