Ingrediente
- Ardei gras 1 kg
- Varza alba 1 buc
- hrean radacina 1 buc
- ardei iute 1 buc
- frunze de telina 1 legatura
- piper boabe
- sare
Mod de preparare
Se aleg ardei grasi proaspeti si nepatati,li se scoate cotorul si semintele si se spala bine.
Se toaca varza marunt,se framanta cu putina sare pana lasa zeama,dupa care varza se stoarce,iar zeama se arunca.
Cu acest amestec se umplu ardeii,dupa care se aseaza in borcan alternand cu frunze de telina,rondele de ardei iute,cateva felii de hrean si cateva boabe de piper.
Se face o saramura 30-40 gr.sare la 1 litru de apa si se umple borcanul.
Se tine borcanul fara capac cateva zile pana cand nu mai fermenteaza apoi se pune capacul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|