Ingrediente
- 500 gr ardei subtiri de gradina
- 7-8 ardei iuti, de glastra
- cateva pastai de fasole verde(5-6 buc./borcan)
- 1 parte otet
- 1 parte apa
- 1 lingura cu varf sare/litru de lichid
- 1 lingura cu varf zahar/litru de lichid
- 2-3 foi de dafin
- condimente pentru muraturi
Mod de preparare
Se spala ardeii si se aseaza in borcane.
Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde.
Se adauga si ardeii cei mici si iuti, apoi se masoara cantitatea de lichid punand apa peste ei.
Se varsa apa respectiva si se pune intr-un vas, o parte de otet si o parte apa, sarea, zaharul si condimentele si se pune vasul la foc, pana incepe sa clocoteasca lichidul.
Se aseaza sub borcane lame de cutit si se toarna lichidul fierbinte.
Se infileteaza capacele si se acopera borcanele cu o patura, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.
Au rezultat doua borcane, unul de 1700 mL si unul de 1 L.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iute in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|