Ardei iute in otet

Postat de AdrianUdrea in Muraturi
18 Oct 2014 | 15314 vizualizari
Ardei iute in otet

Deci, daca din familia mea decat eu mananc ardei iute, a trebuit sa mi-l prepar singur. Dar bineinteles, sub indrumarea Mariei mele. A avut soacra mea in gradina niste ardei lungi si incovoiati, dar care nu au fost deloc iuti, asa ca i-am combinat cu alt soi de ardei mai mici si foarte, foarte iuti. Sub indrumarea soacrei mele, i-am combinat si cu pastai de fasole verde, asa ii face ea.

Ingrediente

  • 500 gr ardei subtiri de gradina
  • 7-8 ardei iuti, de glastra
  • cateva pastai de fasole verde(5-6 buc./borcan)
  • 1 parte otet
  • 1 parte apa
  • 1 lingura cu varf sare/litru de lichid
  • 1 lingura cu varf zahar/litru de lichid
  • 2-3 foi de dafin
  • condimente pentru muraturi

Mod de preparare

Se spala ardeii si se aseaza in borcane.

Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde.

Se adauga si ardeii cei mici si iuti, apoi se masoara cantitatea de lichid punand apa peste ei.

Se varsa apa respectiva si se pune intr-un vas, o parte de otet si o parte apa, sarea, zaharul si condimentele si se pune vasul la foc, pana incepe sa clocoteasca lichidul.

Se aseaza sub borcane lame de cutit si se toarna lichidul fierbinte.

Se infileteaza capacele si se acopera borcanele cu o patura, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

Au rezultat doua borcane, unul de 1700 mL si unul de 1 L.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iute in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat

Postat de Bucataras

Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat

Cum se prepară Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat: Feliază conopida. Așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Separat,...

Citeste continuarea

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2014, 18:15
la 18.10.2014, 18:16
la 18.10.2014, 18:22
foarte buni!ne plac langa o ciorbita calda!
la 18.10.2014, 18:27
Eu inca nu am incercat
la 18.10.2014, 18:33
Treaba cu fasolea n-o știam Bravo, Adrian!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking