Ingrediente
- 1 kg ardei iuți
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lingură mare, rasă de sare mare neiodată
- 2 l apă
- 1 lingură mare, rasă, de boabe de piper
- 2 linguri mari, rase de zahăr (sau miere)
- 1 lingură mare, rasă de boabe de muștar
Mod de preparare
Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs.
Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l de apă și 1 l de oțet din vin, de 9 grade, 1 lingură rasă de sare mare neiodată, 2 linguri rase de zahăr, împreună cu mirodeniile, 1 lingură rasă boabe de piper și 1 lingură rasă boabe de muștar și 2-3 frunze de dafin. Se lasă la fiert 5 minute.
Așezați ardeii iuți cât mai înghesuiți ca să nu se ridice deasupra oțetului (eu i-am fixat cu bețișoare de la înghețată)
Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în recipiente și se lasă să se răcească. Puneți ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnați oțetul fierbinte. Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se închid ermetic recipientele cu ardei iuți și se dau la cămară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|