Ardei iuti in otet

Postat de vasimur in Conserve
22 Oct 2017 | 8403 vizualizari
Ardei iuti in otet

Cui nu-i place să mănânce o ciorbiță bună cu ardei iute? Din ingredientele de mai jos au rezultat 10 porții (borcane de diferite forme și capacități).

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuți
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură mare, rasă de sare mare neiodată
  • 2 l apă
  • 1 lingură mare, rasă, de boabe de piper
  • 2 linguri mari, rase de zahăr (sau miere)
  • 1 lingură mare, rasă de boabe de muștar

Mod de preparare

Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs.

Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l de apă și 1 l de oțet din vin, de 9 grade, 1 lingură rasă de sare mare neiodată, 2 linguri rase de zahăr, împreună cu mirodeniile, 1 lingură rasă boabe de piper și 1 lingură rasă boabe de muștar și 2-3 frunze de dafin. Se lasă la fiert 5 minute.

Așezați ardeii iuți cât mai înghesuiți ca să nu se ridice deasupra oțetului (eu i-am fixat cu bețișoare de la înghețată)

Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în recipiente și se lasă să se răcească. Puneți ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnați oțetul fierbinte. Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se închid ermetic recipientele cu ardei iuți și se dau la cămară.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...

Citeste continuarea

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Postat de Ksenya

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2017, 15:39
Foarte buni!
la 22.10.2017, 15:46
la 22.10.2017, 16:27
Ce bine merg langa ciorbita mea!
la 22.10.2017, 16:41
Mirela, poftă bună la ciorbiță, că eu vin "iute" cu ardeii!
la 22.10.2017, 16:53
Ce buni vor fi, mai ales cu sarmalele ce vor urma!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking