Ardei kapia copti la borcan

Postat de marinicayou10 in Conserve
7 Sep 2012 | 107000 vizualizari
Ardei kapia copti la borcan

Sunt deliciosi!!! merg langa o tocanita,pilaf,piureu etc...cui ii este frica sa puna la borcan ,poate sa ii puna la congelator

Ingrediente

  • 4 kg ardei capia
  • 350 ml otet tare
  • 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
  • o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
  • 2 linguri zahar
  • o lingura boabe de musta
  • o lingura boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 borcane de cate 700-800gr

Mod de preparare

Coaceti ardeii ,curatatii de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita,pt ca apoi il punem in borcane... ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele, cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa. Dupa ce ati terminat toti ardeii de curatat,ii asezati in 4 borcane de care 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi,apoi faceti intr-o craticioara lichidul.

Puneti otetul,uleiul,sarea,zaharul,boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot.Turnati lichidul fierbinte peste ardei si puneti capacele stranse bine. Eu am desfacut a doua zi un borcan si am mancat cu piureu si pulpe la cuptor si vreau sa zic ca sunt deliciosi...au putin mai mult otet decat cum punem noi la o salata dar ca sa tina ..trebuie putin mai mult. Zeama facuta intra exact cat trebuie in 4 borcane

Merita incercata reteta mea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia copti la borcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei copt la borcan

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se...

Citeste continuarea

Ardei copti, la borcan

Postat de rhapsody

Ardei copti, la borcan

1. Coci ardeii pe tabla/plita sau in cuptor. Fiecare rand de ardei copt care il iei de pe plita il pui intr-o oala, presari sare deasupra si pui un capac deasupra ca sa se cojeasca usor. Continui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2012, 13:17
super, voi face si eu reteta ta, pana acum congelam, dar cat sa mai duca si bietul congelator....si portofelul?
la 07.09.2012, 17:46
minunati
la 07.09.2012, 18:14
la 07.09.2012, 19:03
la 07.09.2012, 20:29
trebuie sa fie excelenti!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking