Ingrediente
- - 1 borcan ardei kapia copti;
- - 8 linguri nuca prajita si macinata;
- - 2 catei de usturoi;
- - 3 linguri concentrat de rodie;
- - 2 lingurite chimen macinat;
- - 1 1/2 lingurite boia iute;
- - 8 linguri ulei de masline;
- - 2-3 linguri pesmet alb fin;
- - sare si piper.
Mod de preparare
Intr-o tigaie se incinge uleiul peste care se adauga chimenul si boiaua. Se amesteca pana cand se contopesc aromele. Apoi se lasa sa se raceasca putin.
Intr-un robot de bucatarie sau cu ajutorul unui blender se marunteste bine ardeiul. Intr-un mojar se pun cateii de usturoi cu putina sare si se freaca pana devin o pasta.
Peste ardeiul maruntit se adauga nuca, usturoiul si concentratul de rodie.
Se mixeaza si apoi se adauga cate o lingura de ulei cu condimente si se mixeaza in continuare. Se presara pesmetul, se amesteca si apoi se potriveste de sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muhammara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|