Cozonac cu stafide, de post

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
14 Dec 2014 | 24722 vizualizari
Cozonac cu stafide, de post

Ce cozonac cu oua, lapte si unt, un cozonac de post, cu aroma de portocala, pufos este o bunatate in aceste zile pana ajungem la cozonacii de sarbatori. Haideti repede la o feliuta!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 280 ml apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 130 gr zahar
  • 1 lingura nuca de cocos
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 150 gr stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 bucati rahat (optional)
  • 1 lingura mac

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le amestecam cu o paleta de silicon. Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam. O sa obtinem un aluat elastic, dar usor lipicios, iar la final incorporam uleiul. Presaram faina pe fundul bolului si lasam aluatul la dospit circa o ora, acoperit si la loc cald. Intr-un ibric punem niste apa pana da in clocot. O dam deoparte, adaugam esenta de rom, stafidele si le lasam 10-15 minute pana se umfla apoi le scurgem bine. Aluatul dospit il impartim in doua. Intindem prima foaie, presaram stafide si rulam. La fel procedam si cu celalalt, doar ca eu am pus si cateva bucatele de rahat. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac potrivite, asezam cozonacii. Ii lasam sa dospeasca cam 15 minute. Am pregatit un sirop din putina apa, zahar pudra, putina esenta de vanilie. L-am pus pe foc la clocotit, apoi l-am lasat pana a devenit caldut. Cu acest sirop ungem cozonacii si presaram mac deasupra. Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute pana se rumenesc frumos. Cand ii scoatem, ii ungem iar cu sirop si ii acoperim fierbinti pentru a se pastra fragezi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de Constelatialeu

Desert coronita de Florii (de post)

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu Fanta, reteta de post

Postat de Ina

Desert cozonac cu Fanta, reteta de post

Pentru aluat : In vasul mixerului planetar am cernut faina pe care am amestecat-o apoi cu zahărul, praful de sare si drojdia uscată. Am încălzit sucul acidulat si l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2014, 21:12
FOARTE BUN.
la 14.12.2014, 21:15
este fffff bun
la 14.12.2014, 21:21
ce pufos e
la 14.12.2014, 21:24
Minunat!
la 14.12.2014, 21:24
servesc si eu

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking