Desert coronita de Florii (de post)

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
11 Apr 2020 | 2869 vizualizari
Desert coronita de Florii (de post)

M-am inspirat de la Rocsi pentru cozonacul de post cu fanta, doar ca eu m-am jucat un pic si am inlocuit pe ici pe colo, prin unlele parti....

Ingrediente

  • Aluat
  • cca 500 g faina 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • 250 ml suc fanta
  • 50 g margarina rama, topita
  • un praf de sare
  • un pliculet finesse cu coaja de portocala 
  • 60 g zahar
  • Umplutura
  • nuca macinata cca 100 g
  • cacao cca 1 lingura cu varf
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • suc fanta cca 3-4 linguri
  • esenta de vanilie 1 lingurita
  • stafide
  • cubulete de rahat
  • Pt. uns
  • suc fanta amestecat cu ulei ( se unge la final, cand se scoate din cuptor )

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar.

Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram sarea, restul de zahar si coaja de portocala peste faina. Dupa 10 min incepem sa turnam restul de fanta incalzita si sa amestecam maiaua cu restul de faina si ingrediente, la final adaugam si margarina topita si incepem sa framantam cca 30 min, daca aveti robot cca 10-15 min.

Dupa ce am framantat bine, asezam aluatul inapoi in bol, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca cca 1ora si 30 min sau pana isi dubleaza volumul.

De retinut ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in camera.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam nuca macinata cu cacaua, adaugam zaharul vanilat, esenta de vanilie si la final sucul fanta, omogenizam.

Cand aluatul a crescut suficient,il rasturnam pe blatul de lucru, il impartim in doua ( eu am oprit un pic de aluat ca am modelat cateva floricele ). Intindem prima foaie dreptunghiulara si punem umplutura de nuca pe toata suprafata, apoi adaugam stafide, rulam bine.

Apoi intindem un dreptunghi si din a doua bucata de aluat , pe aceasta asezam bucatele de rahat, rulam bine. Apoi luam ambele rulouri si le impletim, apoi le unim formand o coronita. Deasupra modelam cateva floricele din aluatul oprit si punem in mijlocul fiecarei floricele o bucatica de rahat rosu, iar din rahatul verde formam codite si frunzulite.

Am copt coronita intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc. Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, sub tava eu am pus un ibric cu apa ca sa nu se arda pe fund, lasam la cuptor pana incepe sa se rumeneasca frumos si trece testul scobitorii.

Cand este gata. scoatem forma din cuptor, scoatem coronita din forma si o ungem cu suc de fanta amestecat cu putin ulei.

Daca sunteti pofticiosi  si vreti sa mancati asa calda, rupeti nu taiati ccu cutitul......eu sunt pofticioasa.....de fapt cald imi place cozonacul....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert coronita de Florii (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Felii de ciocolata

Postat de RuxyRux

Felii de ciocolata

Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza. Ouale cu praful de sare,  vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de gicuta69

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Mai intai am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am  adaugat treptat zaharul pudra,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2020, 19:39
la 11.04.2020, 19:55
la 11.04.2020, 20:25
Mama, ma innebuniti! Am o pofta de cozonac de lesin ))
la 11.04.2020, 21:10
Ce coronita frumoasa, mai Cleme! As rupe si eu din ea, iti imaginezi, dar mai astept pana la cozonacul de Paste! Bravo!
la 11.04.2020, 21:27
Cam frumoasa coronita!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking