Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Postat de privatelaura in Dulciuri
24 Apr 2024 | 369 vizualizari
Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Cui nu ii plac papanasii? Pufosi, dulci, garnisiti cu smantana si dulceata buna de casa, cuceresc orice pofticios. Dintre retetete traditional romanesti, papanasii cu dulceata sunt apreciati si pe meleaguri straine.  Pentru reteta de Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: branza de vaci, oua, zahar, faina, praf de copt, smantana si dulceata pentru servit.

Ingrediente

  • Ingrediente Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:
  • 200 gr branza de vaci
  • 1 ou de gaina
  • 200 - 220 gr faina de grau
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pasta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 30 gr zahar (eu am folosit sirop de agave)
  • 400 gr smantana grasa, fermentata
  • dulceata la alegere

Mod de preparare

Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:

Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa de vanilie. Amestecati bine, bine, pana se uniformizeaza compozitia. Daca doriti mai dulci, suplimentati zaharul.

Se adauga faina cernuta cu praful de copt, se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Nu framantati excesiv. Pudrati aluatul cu faina. Nu mai adaugati faina, chiar daca vi se pare lipicios, ne dorim sa iasa pufosi si sa se simta gustul de branza, nu cel de faina.

Aluatul se intinde pe un blat infainat, se decupeaza discuri. Din fiecare disc, se decupeaza mijlocul cu un capacel. Eu i-am facut mai micuti ca sa iasa mai multi :)))

Se lasa pe blat aproximativ 15 minute, apoi se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba excesul de ulei.

Se lasa putin la temperat, apoi se garnisesc cu smantana (o puteti indulci daca vreti) si dulceata la alegere.

Eu am folosit dulceata de afine de padure, un deliciu.

Poti incerca si reteta de Papanasi din gris, Papanasi cu dulceata de capsuni sau varianta de Papanasi muntenesti.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu bere si cascaval

Postat de Bianca20

Biscuiti cu bere si cascaval

Faina se pune intr-un bol impreuna cu sarea si piperul. Se adauga untul rece si taiat cubulete si se amesteca pana la obtinerea unui aluat faramicios. Se adauga cascavalul ras si berea. Se...

Citeste continuarea

Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

Postat de Oana

Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac. Pune in craticioara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2024, 20:51
la 25.04.2024, 13:45
Da, foarte buni!😍🤩
la 25.04.2024, 19:04
Deliciosi, mai ales cu dulceata de afine
la 25.04.2024, 20:03
Nimic nu rezista pe a doua zi la mine ) Multumesc!
la 27.04.2024, 19:33
Cui nu ii plac papanasii, mi-i poate da mie! Ii ador, este una din placerile mele, dar ii ocolesc si mananc rar, ca na!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking