Ingrediente
- Ingrediente Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:
- 200 gr branza de vaci
- 1 ou de gaina
- 200 - 220 gr faina de grau
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- pasta vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 30 gr zahar (eu am folosit sirop de agave)
- 400 gr smantana grasa, fermentata
- dulceata la alegere
Mod de preparare
Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:
Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa de vanilie. Amestecati bine, bine, pana se uniformizeaza compozitia. Daca doriti mai dulci, suplimentati zaharul.
Se adauga faina cernuta cu praful de copt, se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Nu framantati excesiv. Pudrati aluatul cu faina. Nu mai adaugati faina, chiar daca vi se pare lipicios, ne dorim sa iasa pufosi si sa se simta gustul de branza, nu cel de faina.
Aluatul se intinde pe un blat infainat, se decupeaza discuri. Din fiecare disc, se decupeaza mijlocul cu un capacel. Eu i-am facut mai micuti ca sa iasa mai multi :)))
Se lasa pe blat aproximativ 15 minute, apoi se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba excesul de ulei.
Se lasa putin la temperat, apoi se garnisesc cu smantana (o puteti indulci daca vreti) si dulceata la alegere.
Eu am folosit dulceata de afine de padure, un deliciu.
Poti incerca si reteta de Papanasi din gris, Papanasi cu dulceata de capsuni sau varianta de Papanasi muntenesti.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|