Ardei surpriza

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
16 Aug 2017 | 2763 vizualizari
Ardei surpriza

Pentru această rețetă m-am inspirat de la Rocsi (https://www.bucataras.ro/retete/gogosari-copti-umpluti-cu-cascaval-si-ou-66018.html ) și am reinterpretat rețeta ei. Inițial, am vrut să pregătesc gogoșari umpluți, dar din păcate nu am găsit să cumpăr, astfel încât am achiziționat câțiva ardei grași roșii, care semănau cu niște gogoșari. Eu am adăugat în plus vinete și măsline, am înlocuit ouăle de găină cu cele de prepeliță și am folosit pătrunjel în loc de mărar și busuioc. Rețeta este delicioasă și îi mulțumesc lui Rocsi pentru idee!

Ingrediente

  • 5 ardei
  • 10 ouă de prepeliță
  • 50 g cașcaval
  • sare
  • piper
  • 1 cubuleț de unt
  • 50 g măsline
  • 1 vânătă mică
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când îi curățați.
După ce s-au răcit, îi cureți ușor de pieliță, le scoți cotorul și semințele.

Între timp, speli vânăta, o ștergi și o tai cubulețe, îndepărtezi cubulețele care conțin semințe multe, și o pui la călit în uleiul încins, pentru câteva minute. Adaugi sare și piper după gust. Lași să se răcească cubulețele de vinete și apoi adaugi măslinele tăiate rondele și cașcavalul dat pe răzătoarea mare.
Ungi un vas termorezistent cu unt.
În fiecare ardei, pui amestecul de vinete, apoi spargi câte 2 ouă de prepeliță deasupra.
Introduci vasul în cuptorul incins, la 180 de grade C, până când ouăle sunt făcute (pentru aproximativ 25 de minute).
Când sunt gata, scoți ardeii și presari pătrunjelul tocat mărunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmale surpriza

Postat de MotanLaOale

Sarmale surpriza

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate....

Citeste continuarea

Surpriza din Vulcanul Arenal

Postat de nico15

Surpriza din Vulcanul Arenal

Se iau fileurile de peste si se taie sa aiba lungimea maxima de 6cm(lungime si latime sub forma de patrat) acestea se sareaza, pipereaza se dau prin ou dupa care se da prin faina in amestec cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2017, 14:10
Îmi place surpriza, deși nu știu ce gust au ouăle de prepeliță...!
la 16.08.2017, 14:39
Io zic ca surpriza ar fi fost daca ieseau puisorii din oua....asta ca o gluma.....
la 16.08.2017, 14:39
la 16.08.2017, 15:31
Mă bucur că îți place surpriza mea, Rodica! Ouăle de prepeliță mi se par la fel cu cele de găină, la gust.
la 16.08.2017, 15:31
Asta da surpriză, Cleme!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking