Sarmale surpriza

Postat de MotanLaOale in Retete Delikat
5 Aug 2018 | 5271 vizualizari
Sarmale surpriza

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 900 g carne tocata amestec
  • 3 verze murate
  • 4 cepe mari
  • 1 cana orez
  • 300 g pasta de tomate
  • 200 g carnati afumati subtiri
  • 500 g scarita afumata
  • condimente pentru sarmale Delikat
  • boia de ardei dulce Delikat
  • piper negru macinat Delicat
  • 5-6 foi dafin
  • sare

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin.

Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ora.

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.

Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.

Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Scarita afumata se taie bucati.

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece, condimentele Delikat si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).   Cand sunt facute toate sarmalele mici, pe o foaie mare de varza se pun 4 sarmale mici si o bucata de carnat formand o sarma mare surpriza.

Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele mari (surpriza) in cerc in cratita.

Se completeaza apoi cu celelalte sarmale mici (121 la mine) iar in mijloc se pune scarita afumata.

Deasupra se pune un strat de varza tocata. Se face un amestec din 3 linguri pasta de tomate, apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

Se pune cratita pe foc 90 de min, la foc mic, agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C, cel putin 2 ore, dupa care sunt gata.

Se servesc sarmalele surpriza intregi cu smantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei pane cu branza de vaci

Postat de sufletista

Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga de apa cca 30 min - 1 ora, daca avem timp. Batem ouale...

Citeste continuarea

Supa cu legume de vara si rosii

Postat de panacris

Supa cu legume de vara si rosii

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. După cele 10 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2018, 16:43
daca cer o astfel de sarma-surpriza, sigur ma satur si nu mai mananc nimic pana maine
la 05.08.2018, 16:54
Vreau si eu!
la 05.08.2018, 17:06
Ce bunatate de sarmale!
la 05.08.2018, 17:11
Vreau o portie zdravana, cu smantana si fara mamaliga!
Ce frumos le-ai impachetat!
la 05.08.2018, 17:39
Multumesc

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking