Ardei umplut

Postat de maria_ilie in Mancaruri cu carne
7 Iul 2016 | 2735 vizualizari
Ardei umplut

O reteta destul de simpla, agreata de intreaga familie, ardeiul umplut este unul din felurile mele de mancare preferate inca din copilarie, asadar reteta in mare parte am preluat-o de la mama mea draga.

Ingrediente

  • 1 kg. carne;
  • 8-10 ardei potriviti;
  • 1 pahar orez;
  • 5 cepe potrivite;
  • mirodenii (boia de ardei dulce, piper, cimbru, delicat);
  • patrunjel verde;
  • pasta de tomate;
  • 1 lingura faina;
  • 2 rosii medii;
  • ulei;
  • 2-3 foi de dafin.

Mod de preparare

Se amesteca carnea, orezul, mirodeniilie si 3 cepe tocate marunt (eu am folosit blender-ul).

Separat se spala ardeii, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava.

Odata cele doua etape finalizate, se umplu ardeii (si taiem felii potrivite de rosii pe care le punem capac la ardeiul umplut cu carne) si se aseaza cu gura in sus intr-o cratita. Umplem cu apa pana la nivelul ardeilor si punem la foc potrivit, adaugam in apa frunzele de dafin.

Intre timp cele 2 cepe ramase se toaca marunt si se calesc cu putin ulei, se adauga pasta de tomate si se mai lasa pe foc cateva minute. Amestecul il punem peste ardeiul care fierbe. Cand acestia s-au fiert, punem intr-un castron faina peste care adaugam apa rece si amestecam bine sa nu avem cocoloase dupa care il rasturnam peste ardei, lasand focul la mic  sa fiarba putin zeama de la ardei si cu faina.

Patrunjelul tocat marunt se adauga la final dupa ce am stins focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ardei umplut la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

Postat de mihaelar63

Ciorba de ardei umplut la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

                                        Legumele se curata si se spala. Taiati...

Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de katty

Piept de pui umplut

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2016, 09:01
buni ,cu faina n-am stiut .
la 09.07.2016, 11:03
Mancarurile facute de mamele noastre sunt sfinte! Nu exista pe Pamant ceva mai buuuun! Felicitari pentru reteta si postare si bun venit alaturi de noi!
la 16.07.2016, 13:42
O mancare foarte buna!
la 19.07.2016, 16:31
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking