Ardei umpluti

Postat de alinutzika in Vita
29 Iul 2011 | 4775 vizualizari
Ardei umpluti

O mancarica grozava de sezon.

Ingrediente

  •  
  • 6 ardei 
  • 200 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1/4 dovlecel (optional)
  • 200 g ciuperci
  • ulei
  • sare, piper, vegeta
  • usturoi granulat, cimbru, patrunjel, marar

Mod de preparare

Avem nevoie de doua vase. Unul il folosim pentru sos, iar unul pentru umplutura. In vasul pentru sos calim la foc slab o ceapa tocata si un ardei tocat, apoi adaugam rosiile taiate bucatele si dovlecelul tot bucatele. In timp ce se calesc legumele, calim in celalalt vas alta ceapa si adaugam apoi ciupercile. Dupa vreo 2 minute adaugam si carnea tocata si  condimentam cu saree, piper, vegeta si usturoi. Lasam pe foc slab inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand.
Luam ardeii, le decupam cotorul si ii umplem cu umplutura de carne tocata si ciuperci, apoi ii adaugam in vasul cu legumele, care sunt deja calite. Punem apa cat sa treaca putin peste ardei si mai adaugam putin bulion, daca rosiile nu au fost foarte zemoase. Lasam la foc slab circa 20 minute, apoi la foc mai iute circa 5 minute, ca sa scada sosul. Aveti grija sa mai amestecati, cu grija, din cand in cand, ca sa nu se lege de fundul vasului. Condimentam dupa gust cu sare, piper, vegeta, marar, cimbru, patrunjel.
In farfurie, mancarea se serveste cu o lingurita de smantana, dupa preferinta. E  foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti " nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2011, 08:10
la 29.07.2011, 08:55
bun bun
la 29.07.2011, 09:18
Fara capacel ardeii ? riscai sa le iasa umplutura ...
la 29.07.2011, 11:07
la 29.07.2011, 12:17
bun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking