Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Postat de gabrielacuisine in Pui
22 Mai 2013 | 11482 vizualizari
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Nu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este mai dietetica. Si ca sa ii fac mai gustosi, le-am pus si ciuperci si au iesit o nebunie! Daca chiar vreti sa fie dietetici, puteti sa puneti ceapa si morcovul crud, eu le-am innabusit putin.

Ingrediente

  • pentru 10 ardei
  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 conserve ciuperci
  • 1 legatura marar verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • sare dupa gust
  • piper
  • cimbru 1/2 lingurita
  • 1 rosie
  • o conserva suc de rosii (400 gr)
  • 100 ml ulei (pentru innabusit ceapa si morcovul)

Mod de preparare

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie.

Tocam mararul si il amestecam cu carnea,ciupercile, ceapa si morcovul, adaugam orezul, sare si piper dupa gust si un praf de cimbru uscat (cat va place voua, eu am pus cat am luat intre degete)

Spalam ardeii si le decupam un capac apoi ii umplem cu ajutorul unei lingurite cu carne.

Ii asezam intr-o cratita incapatoare si deasupra ii tamponam cu putina faina apoi le facem un capacel din felii de rosie. eu am avut si dovlecel in casa si la cativa le-am facut capacelul din dovlecei.

II acoperim cu apa si ii dam un clocot pe aragaz apoi bagam cratita in cuptor, acoperita cu un capac  si ii lasam sa se coaca la foc mediu pentru aprox. 30-40 de minute.

Cand sunt aproape gata si apa a scazut (daca nu a scazut mai luam din ea cu o lingura) adaugam sucul de rosii asezonat cu sare sau vegeta si putin ulei  sii ii mai lasam in cuptor 15 minute ca sa se fiarba si sucul de rosii. Daca vi se pare prea lichid sosul, ii puteti pune o lingura-doua de faina (frecata cu putin apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos)

La final tocam marar verde si punem pe deasupra.

Ii servim cu smantana sau iaurt.

Sunt foarte gustosi, usor de digerat (avand in vedere ca nu sunt cu carne de porc) si daca nu inabusiti nimic vor fi chiar de regim

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Retete similare

Dovlecei “nuferi” cu curcan

Postat de Doinavar

Dovlecei “nuferi” cu curcan

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti si cartofi cu cascaval

Postat de epurasha2bb

Ardei umpluti si cartofi cu cascaval

Calim ceapa tocata in 2 linguri de ulei si aduagam carnea tocata,apoi amestecam bine.Apoi adaugam pasta de rosii si condimentele Kotanyi.Cand e gata carnea se stinge focul si se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 22:58
la 22.05.2013, 22:59
la 22.05.2013, 23:04
buni si astia
la 22.05.2013, 23:05
ce imi plac!!!!! foarte bune!!!!
la 22.05.2013, 23:21

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking