Ingrediente
- 10 ardei grasi
- 500 g carne de porc
- o ceapa
- 3 linguri cu orez
- un ou
- 400 ml suc de rosii
- o lingura cu amidon alimentar
- 1 legatura cu patrunjel
- sare
- piper
- o rosie mare ,pentru capace
- 50 ml ulei
- smantana pentru servit ( optional)
Mod de preparare
Carnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat.
Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper.
Omogenizam bine si dam deoparte.
Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii punem la scurs.
Luam cu o lingurita din compozitia de carne si ii umplem .
Rosia o taiem rondele subtiri pe care le vom folosi drept capace ardeilor.
Ardeii ii asezam intr-o cratita in care am pus uleiul si ii calim putin cat sa-si dezvolte aroma.
Turnam apa pana la nivelul lor, lasam sa dea in clocot, indepartam spuma formata si dam cratita la cuptor .
La jumatatea prepararii ardeilor adaugam sucul de rosii si amidonul dizolvat in putina apa.
Cand sunt fierti presaram restul de patrunjelul tocat.
Ii servim calzi cu smantana deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|