Ingrediente
- 10 ardei grasi
- 300 g carne tocata
- o mana de orez
- 5 ciuperci mari
- 1 dovlecel
- un morcov
- o ceapa
- 150 g pasta de rosii
- un ou
- sare
- piper
- marar
- patrunjel
- 5 rosii mici, pentru capac la ardei
Mod de preparare
Indepartam cotorul ardeilor, dupa care-i spalam bine si in interior .
Curatam dovlecelul, il tocam il condimentam cu sare si-l lasam sa se scurga intr-o strecuratoare de plastic.
Curatam si tocam ceapa si morcovul si ciupercile, apoi le calim , impreuna cu dovlecelul scurs bine, in putin ulei. Adaugam carnea tocata si orezul spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul. Oprim focul si potrivim de sare si piper .
In carnea de umplutura adaugam marar si patrunjel tocat si incorporam si-un ou crud.
Umplem fiecare ardei gras cu amestecul de carne si legume , iar din jumatati de rosii punem cate un capac, pentru a evita scurgerea compozitiei in timpul fierberii.
Asezam ardeii cu capacul in sus intr-o oala ( la mine au fost prea putini, asa ca i-am pus culcati, dar am avut norocul sa ramana intregi, frumosi. ) si adaugam apa pana la umarul ardeilor. Eu am tocat rosiile ramase dupa ce am format capacele ardeilor si le-am adaugat in oala. Lasam la fiert, la foc mic, pana ce pulpa ardeiului se poate rupe usor cu furculita.
Servim cu patrunjel verde tocat .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|