Ingrediente
- 350 g carne de miel tocata
- 1 lingura orez
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
- 1 linguriță menta uscata
- 1 vârf de lingura boia dulce
- 140 g iaurt gras
- Câteva frunze mentă proaspătă
- 4 ardei grași sau mix de ardei gras și ardei capia
Mod de preparare
Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și umplem ardeii pe care i-am spălat și curățat de semințe.
Ii așezăm într-un vas de lut pe care il ungem cu putina untura sau tot cu ulei de masline. Adăugăm apa fara sa ii acoperim in întregime.
Punem capacul și îi dăm la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Stingem focul și îi mai lăsăm in cuptor cel puțin 15 minute, după care ii putem servi cu un sos simplu de iaurt cu menta și ulei de măsline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|