Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza

Postat de abetina in Oaie
19 Iul 2018 | 2594 vizualizari
Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza

Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel (oaie)
  • 500 gr ceapa
  • ardei, in cazul nostru, gogosari verzi din gradina mea
  • 2 rosii
  • 200 gr bulion
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • legatura de patrunjel
  • 1 lingurita ierburi aromate
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita turmeric
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

  La prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona Moldovei, asa mancaruri cu carne de oaie, miel, insa familia mea este indragostita pur si simplu de acest tip de carne si mi-am zis sa incerc sa fac din reteta una deosebita sa placa juriului, dar si celor dragi care imi acorda credit in momentul cand baga lingura sau furculita intr-un preparat. Deci am facut reteta dupa gustul celor dragi, nu pentru al meu, fiindca eu nu consum nici un fel de carne, lapte, branza si alte produse de dulce. Reteta este una intr-adevar reinterpretata, plina de gust si savoare, sa ne traiasca Daia ca ne-a dat si noua oaia :)
  Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei, se lasa sa ajunga translucida, altfel ceapa va ramane cruda si nu va avea gustul scontat in preparat. Se adauga carnea tocata, piper macinat, sare dupa gust, ierburi aromate, o lingurita de turmeric si se prajeste carnea pana cand incepe sa se separe uleiul de carne, apoi se opreste focul. Se adauga peste carne usturoi pisat, o legatura de patrunjel tocat, se mai potriveste de sare si se omogenizeaza compozitia.
  Se curata ardeii de cotoare si seminte, in cazul nostru gogosarii, am folosit gogosari din gradina mea deoarece sunt mult mai dulci si mai carnosi si se umplu cu compozitie, se pun capacele din bucati de rosii si, fiindca ardeii erau prea mari si nu imi intrau in tava, am inlocuit un gogosar cu o rosie mare si frumoasa, asta dupa ce am scos miezul din ea.
  Se pune intr-un vas bulionul, 200 ml apa si miezul de la rosie, putina sare, foi de dafin, se omogenizeaza, se toarna in tava in care s-au pus gogosarii si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand vedem ca gogosarii s-au rumenit usor, se incearca cu o scobitoare si, daca scobitoarea intra usor, este semn ca ardeii sunt gata.

Sa aveti pofta, dragilor la o reteta reintrepretata dupa zona si dupa plac!
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...

Citeste continuarea

Tocana de berbecut cu cartofi

Postat de mihaelar63

Tocana de berbecut cu cartofi

 Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2018, 22:24
Interesant! Mi-a placut introducerea
la 19.07.2018, 22:28
Aș fi zis că dacă e reinterpretată, e ca pe timpul nostru, nu al lui Cuza... Îmi plac ardeii umpluți (dar nu-i prepar eu!), îmi place și carnea de miel, așa că sunt curioasă cum poate fi acest preparat...
la 19.07.2018, 22:59
la 20.07.2018, 08:05
la 20.07.2018, 12:02
nu cred ca ar fi iesit buna daca as fi facut asa cum scrie in carte,untura sub ardeii si nimic peste ei,nu ar fi mers,ce ar fi iesit,s-ar fi uscat si nu s-ar fi patruns ardeiul,este parerea mea si s-ar fi uscat prea tare si carnea de miel.Carnea de miel are un miros si un gust aparte si trebuia sa fie taiat cumva sa placa celor ce mananca,este parerea mea.Nici daca o faci friptura nu iti iese doar cu doua frunze de patrunjel si doua cepe,trebuie ceva in plus.Aceste mancaruri nu sunt specifice noua dar pot spune ca am mancat intr-un restaurant cu specific arabesc si au servit o tocana de oaie ce m-a dat pe spate,bine doar pe mine ca cei de prin Bucuresti nu au fost incantati de asa preparat.Eu iubesc acest tip de carne,este doar pentru gurmanzi

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking