Ardei umpluti cu carne de pui in sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue in Retete Delikat
26 Iun 2018 | 2617 vizualizari
Ardei umpluti cu carne de pui in sos de rosii

Este sezonul ardeilor umpluti, asa ca de data aceasta i-am umplut cu carne de pui si am testat in acelasi timp si noile condimente de la Delikat cu ingrediente 100% naturale. Pentru aceasta reteta am folosit "Amestec de ierburi si boia", "Condimente pentru pui", "Rozmarin", "Oregano", "Maghiran", "Piper negru boabe" si "Boia de ardei dulce". Toata lumea care a gustat din ardeii mei umpluti a laudat compozitia din carne si am fost tare mandra. Le-am dezvaluit intr-un final secretul meu: am folosit condimente pentru pui de la Delikat. Acestea contin sare, condimente in proportii variabile (boia de ardei dulce, usturoi, ardei iute cayenne, curcuma, coriandru, chimion, piper, anason, fenicul, ghimbir, radacina de leustean, ienibahar, seminte de schinduf, scortisoara, nucsoara, cuisoare) si ulei vegetal de floarea soarelui. Am folosit de asemenea si amestecul de ierburi si boia de la Delikat, care are in compozitie boia de ardei, faina de mustar, patrunjel, ceapa, usturoi, arpagic, oregano, piper negru si alb, zahar din trestie de zahar, sare de mare, ardei gras rosu si ulei de masline extravirgin. Am adaugat si putin rozmarin. Pentru un sos gustos am folosit "Oregano", "Maghiran", "Piper negru boabe" si "Boia de ardei dulce" de la Delikat. Recomand noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale pentru obtinerea unor preparate gustoase.

Ingrediente

  • Pentru umplerea ardeilor:
  • 600 g muschiulet de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura cu varf de amestec de ierburi si boia de la Delikat
  • 13 g condimente pentru pui de la Delikat
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • 2 linguri suc de rosii
  • putin rozmarin uscat de la Delikat
  • Celelalte ingrediente:
  • 7 ardei grasi
  • 1 lingura de faina
  • 2 cepe mari
  • apa
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • putin oregano uscat de la Delikat
  • putin maghiran uscat de la Delikat
  • putin busuioc uscat
  • cateva boabe de piper negru de la Delikat
  • 1 lingura de boia de ardei dulce de la Delikat
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Muschiuletul de pui se spala si se taie bucatele.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Muschiuletul de pui, ceapa si o lingura cu varf de amestec de ierburi si boia de la Delikat se pun in robotul de bucatarie si se toaca. Se transfera amestecul intr-un castron, se adauga condimentele pentru pui de la Delikat, orezul (spalat), un ou, doua linguri de suc de rosii si putin rozmarin uscat de la Delikat. Se amesteca totul si se potriveste de sare (eu nu am mai pus deoarece condimentele pentru pui de la Delikat contin si sare, dar dupa gustul meu parca mai trebuia putina totusi).

Ardeii se spala si se decupeaza cu grija, scotand cotorul si semintele. Se umplu cu compozitia cu carne si se presara putina faina la sfarsit, aceasta avand rol de capac. Se asaza intr-o cratita si se adauga apa cat sa ii acopere. Se fierb si, daca este necesar, se mai adauga apa pe parcursul fierberii.

Dupa ce ardeii au fiert, se adauga sucul de rosii, foaia de dafin, putin oregano uscat de la Delikat, putin maghiran uscat de la Delikat, putin busuioc uscat, cateva boabe de piper negru de la Delikat si o lingura de boia de ardei dulce de la Delikat. Se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand scade sosul, apoi se opreste focul si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de pui in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de porc si pui

Postat de Moni_alex

Ardei umpluti cu carne de porc si pui

Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt si se...

Citeste continuarea

Ardei umplut cu carne de vitel si pui

Postat de timea

Ardei umplut cu carne de vitel si pui

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:14
la 06.07.2018, 10:35
la 06.07.2018, 20:07
Felicitari! O reteta grozava!
la 06.07.2018, 20:45
Mulțumesc frumos!
la 07.07.2018, 20:14
Bravo! Foarte bine arata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking