Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
21 Iul 2018 | 1598 vizualizari

Provocarea GastroArt Un lucru este sigur despre mine; imi plac provocarile. Un alt lucru sigur despre mine: nu-mi plac legumele umplute. De cand imi documentez voiajul culinar pe Bucataras.ro, adica de vreo 6 ani, am postat doar cateva retete de legume umplute, iar cele mai multe sunt cartofi :)). Dar incerc cu mare placere preparate cum n-am mai mancat, chiar si "banalii" ardei umpluti, daca au ceva inedit, altfel.  Am descoperit recent Provocarea GastroArt care incearca sa promoveze preparatele clasice romanesti si adaptarea acestora la vremurile moderne. Pentru mine, modern inseamna deschis la culturi noi, provocari noi si mai ales mancaruri noi. Asa inteleg eu cel mai bine si mai profund culturile pe care le intalnesc.  Asadar, pentru si datorita Provocarii GastroArt, am preparat acesti ardei umpluti cu influente persane si gatiti in tajine, care, datorita formei sale unice, elibereaza aburul treptat, mare parte din el introcandu-se spre baza, infuzand preparatul cu propriile arome si obtinand astfel ardei fragezi, in parte gatiti la aburi, in suc propriu, in parte copti cu gust domol de muguri de pin si infuzati cu dulceata curmalelor, rosiilor si ardeilor multicolori.  

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 24.07.2018, 18:51
Buni!
la 24.07.2018, 22:40
Arata super!!
la 25.07.2018, 17:22
Felicitari!
la 25.07.2018, 20:02
Felicitari!
la 25.07.2018, 23:11
Ce combinatie interesanta! Felicitari!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking