Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
21 Iul 2018 | 3436 vizualizari

Provocarea GastroArt Un lucru este sigur despre mine; imi plac provocarile. Un alt lucru sigur despre mine: nu-mi plac legumele umplute. De cand imi documentez voiajul culinar pe Bucataras.ro, adica de vreo 6 ani, am postat doar cateva retete de legume umplute, iar cele mai multe sunt cartofi :)). Dar incerc cu mare placere preparate cum n-am mai mancat, chiar si "banalii" ardei umpluti, daca au ceva inedit, altfel.  Am descoperit recent Provocarea GastroArt care incearca sa promoveze preparatele clasice romanesti si adaptarea acestora la vremurile moderne. Pentru mine, modern inseamna deschis la culturi noi, provocari noi si mai ales mancaruri noi. Asa inteleg eu cel mai bine si mai profund culturile pe care le intalnesc.  Asadar, pentru si datorita Provocarii GastroArt, am preparat acesti ardei umpluti cu influente persane si gatiti in tajine, care, datorita formei sale unice, elibereaza aburul treptat, mare parte din el introcandu-se spre baza, infuzand preparatul cu propriile arome si obtinand astfel ardei fragezi, in parte gatiti la aburi, in suc propriu, in parte copti cu gust domol de muguri de pin si infuzati cu dulceata curmalelor, rosiilor si ardeilor multicolori.  

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 21.07.2018, 17:33
Super reteta! Cred ca au iesit deliciosi!
la 21.07.2018, 18:20
Buni sunt ardeii umpluți cu carne de vită și orez...Rămâne să-mi dau seama cum sunt și cu celelalte ingrediente (curmale și muguri de pin) ...
la 21.07.2018, 19:22
la 21.07.2018, 19:30
Ce bine arată așa colorați! Vasul nu mai zic Îmi place mult, pentru mine poți fi și mai îndrăzneață cu ingredientele Mă duce cu gândul la Maroc...
la 21.07.2018, 20:19
Rodica, n-am pus indeajuns de multe curmale sau prea multi muguri de pin incat sa copleseasca gustul familiar de ardei umpluti, dar le dau o eleganta aparte si un gust desavarsit!
la 21.07.2018, 20:24
Simona, desigur Orientul a fost sursa inspiratiei. Trec printr-o perioada in care as folosi mirodeniile specifice in absoult orice. Si asta se vede in retetele pe care le postez in ultima vreme
la 21.07.2018, 21:47
la 21.07.2018, 23:06
Ce bunatate trebuie sa fie!
la 22.07.2018, 09:47
Ce imbietor arata!
la 23.07.2018, 17:05
Un preparat interesant si inedit!
la 23.07.2018, 21:19
Woww, super combinație. Concluzie, vasul tajin trebuie să aterizeze și în bucătăria Panacris
la 23.07.2018, 21:20
O alta reteta faina!
la 24.07.2018, 00:34
Suna interesant si arata tare bine!
la 24.07.2018, 06:05
Sigur au fost delicioși!
la 24.07.2018, 09:13
Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking