Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt

Postat de babi5 in Curcan
28 Sep 2013 | 5999 vizualizari
Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt

Prea multa introducere nu este decit ca sunt foarte, foarte buni ..

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 300 gr orez
  • 1 ou
  • 250 gr iaurt gras
  • 300 g ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 bulion de casa
  • 500 gr rosii proaspete
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • foaie de dafin
  • frunze patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Prima data am curatat si spalat carnea, apoi am tocat-o. Am curatat apoi ceapa, am tocat-o si am calit-o in ulei, am adaugat sarea, boiaua si piperul, apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs. L-am lasat sa se calesca 2-3 minute, dupa care am adaugat putina apa calda lasind sa dea un clocot. Am pus deoparte sa se raceasca si intre timp am curatat ardeii de cotoare. Am adaugat orezul peste carne, am completat de sare si piper, am adaugat frunzele de patrunjel si oul se amesteca bine totul. Cu compozitia obtinuta umplem ardeii, ii asezam in oala, punem apa calda atit cit sa-i acopere si lasam la foc moale.

Intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita, apoi le pasam. Curatam morcovul si patrunjelul, le spalam si le tocam marunt si impreuna cu putina ceapa punem intr-o cratita cu putin ulei si le calim bine. Adaugam faina si bulionul amestecind mereu pina incepe sa dea in clocot, sa nu faca  cocoloase, apoi lasam sa fiarba 20 minute. Pasam bine, adaugam zaharul si turnam sosul peste ardei lasind sa fiarba in continuare. Cu 10 minute inainte de terminare adaugam rosiile pasate si mai lasam sa dea citeva clocote. Ardeiul este gata taman bun pentru a fi servit.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Postat de Oana

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Pulpa de curcan se cresteaza din loc in loc, se spala si se pune in vasul de la Multicooker. Se mixeaza la robot ardeiul capia cu usturoiul, ceapa si rosiile si se pune amestecul peste carnea de...

Citeste continuarea

Gulas din carne de curcan

Postat de Ela68

Gulas din carne de curcan

1. Ceapa alba si rosie se taie solzisori, se da cu sare si se pune la calit in ulei. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mari. Lasam trei patru minute pana ce se inmoaie ceapa ( eu n-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2013, 17:30
la 28.09.2013, 17:41
Nu le pot gati pe toate,ce pofta am
la 28.09.2013, 18:20
O mancarica tare buna, dar pe care o refuzam cand eram mica...nu-mi placea...acum numai mancaruri gatite vreau...
la 28.09.2013, 18:28
la 28.09.2013, 18:34

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking