Ingrediente
- 1,5 kg de ardei (11-12 ardei potriviți ca mărime)
- 1 varză de 1,5-2 kg
- 3 linguri cu vârf de sare neiodată
- 1 legătură de cimbru uscat
- 1 legătură de mărar uscat
- 1 ardei iute
- 1 țelină mică cu frunze
- 2-3 rădăcini de hrean
- 1 legătură de morcovi (1/2 kg)
- 2 l apă
Mod de preparare
După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o lingură cu vârf de sare mare neiodată. Se freacă bine și se lasă să stea 30 minute.
Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.
După 30 minute, umpleți fiecare ardei cu varză, îi așezați cu gura în sus în borcanul bine spălat. Printre ardeii umpluți cu varză adăugați bucăți de hrean tăiat fâșii, morcov tăiat rondele, țelină tăiată fâșii și ardeiul iute tăiat în două, pe lungime. Deasupra puneți frunze de țelină, cimbru și mărar uscat.
Pentru saramură, puneți într-o oală, 2 l apă (cam 1/2 din capacitatea borcanului folosit), adăugați 1 lingură de sare pentru fiecare litru de apă și fierbeți saramura. Lăsați-o să se răcească, după care o turnați peste ardei. Ziua următoare se închide ermetic borcanul și se depozitează în cămară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza, in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|