Ardei umpluți, de post

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
9 Dec 2017 | 10297 vizualizari
Ardei umpluți, de post

Îmi plac foarte mult ardeii umpluți (poate chiar mai mult decât sarmalele) iar aceștia, de post, umpluți cu ciupercuțe champignons și cu legume au ieșit delicioși. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 ardei umpluți (mici).

Ingrediente

  • 12 ardei grași (mici)
  • Pentru umplutură:
  • 750 grame ciuperci champignons
  • 3 cepe (roșii)
  • 2-3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 200 grame orez
  • ulei pentru călit ceapa și celelalte legume (aproximativ 100 ml)
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de roșii:
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 praf de sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 roșii (din care se vor face căpăcele pentru ardei)

Mod de preparare

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de vițe și se pregătesc pentru umplut. 

Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se mărunțesc.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, până devin transparente. Se pun și ciupercuțele tăiate, la călit, peste ceapă.

Se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se răzuie pe răzătoarea mică, după care se pun la călit, peste ceapă și ciupercuțe. 

Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se strecoară și apoi se pune la călit peste toate celelalte legume. Se lasă cratița cu legume la foc mic, ca să scadă puțin și să se lege compoziția. Se condimentează cu sare și piper și se uniformizează.

Se umplu ardeii cu această compoziție, dar nu până la refuz și se acoperă cu rondele de roșii, în loc de căpăcele.

Se amestecă sucul de roșii cu condimentele și se toarnă în cratiță, peste ardeii umpluți. Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 minute. Când este cazul, se completează cu apă, dacă sosul scade prea mult.

Se servesc calzi, cu sosul de roșii în care au fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluți, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se...

Citeste continuarea

Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot

Am facut 10 sarmale si 3 ardei umpluti. Am ales 10 foi pentru impachetat sarmalele, le-am taiat potrivit, cat sa fac o sarma nici prea mare, nici prea mica. Foile de varza le-am trecut prin apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2017, 00:25
la 09.12.2017, 00:48
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 09.12.2017, 08:15
Foarte buni, imi plac si mie!
la 09.12.2017, 08:27
Buni!
la 09.12.2017, 09:18
foarte buni

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking