Ardei umpluti, in sos de rosii

Postat de vasimur in Mancaruri cu carne
17 Iun 2018 | 4412 vizualizari
Ardei umpluti, in sos de rosii

Când am preparat rețeta „Sărmăluțe în foi de viță”, cu frunze de viță de vie din congelator, am observat că mai aveam o pungă cu 6 ardei grași, numai buni pentru umplut. Așa că m-am decis să fac și niște  ardei umpluți, în sos de roșii! Ingredientele de mai jos sunt pentru 3 porții.

Ingrediente

  • 6 ardei mari
  • 450 - 500 g carne de porc tocată (poate fi doar carne de vită sau amestec)
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 l suc de roșii
  • 1/3 pahar cu orez (cca 50 g)
  • sare de bucătărie după gust
  • piper măcinat după gust
  • boia de ardei dulce după gust

Mod de preparare

Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt. 

Într-o tigaie, călim ceapa  împreună cu orezul și puțin suc de roșii (sau pastă de roșii), în uleiul încins, nu mai mult de 4-5 minute, fără să le rumenim. Dăm tigaia deoparte și lăsăm să se răcească compoziția.

În castronul cu carne tocată punem orezul și ceapa călite și condimentăm cu sare, piper și boia de ardei dulce, după gust. Amestecăm bine ingredientele și lăsăm puțin la rece, ca să se întrepătrundă gusturile.

Între timp, punem ardeii într-o sită și-i lăsăm să se dezghețe și să se scurgă de apă. 

Umplem ardeii cu compoziția de mai sus și-i așezăm într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnăm suc de roșii până ce îi acoperă și-i punem să fiarbă la foc potrivit (mediu spre mic) pentru ca să nu iasă compoziția din ei. Pentru ca ardeii să stea scufundați în lichid, se pot acoperi cu o farfurioară sau cu un capac, ca să-i apese. Lăsăm la fiert mai bine de 60 minute. Când sunt gata, oprim focul și lăsăm să se răcească, cu capacul pus pe oală.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2018, 15:47
tare mult imi plac si ardeii umpluti!
la 17.06.2018, 15:57
Ce mult îmi plac! De fapt, mai mult pentru mine îi face...
la 17.06.2018, 16:19
Sunt foarte buni!
la 17.06.2018, 16:40
la 17.06.2018, 17:01
Mulțumesc, gragi prieteni!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking