Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
24 Apr 2015 | 4922 vizualizari
Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda

Ador leurda, asa ca o folosesc in orice mancare unde se poate asorta. Azi am adaugat-o si in amestecul de carne tocata cu care am umplut ardeii si in sosul de rosii in care i-am fiert. Da un gust usor picant mancarurilor, in functie de cantitatea folosita, bineinteles.

Ingrediente

  • 8 buc. ardei gras, verde
  • 700 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceasca orez
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr pasta de rosii concentrata
  • 2 L apa
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • maghiran
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura zahar
  • patrunjel verde
  • 1 legatura leurda

Mod de preparare

Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia. 

Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca mai necesita.

Pregatim intai umplutura.

Asezonam carnea tocata cu cate un praf din condimentele enumerate si sare.

Curatam si tocam ceapa, morcovul si radacina de patrunjel si le punem la calit in uleiul incins, picurand si putina apa peste ele sa nu se prajeasca.

Daca suportati gustul de prajeala, nu mai puneti apa.

Cand legumele se patrund usor, adaugam carnea tocata si amestecam usor in vas pentru a se imbina toate ingredientele si a se prepara uniform.

Le lasam pe foc pana cand sunt aproape preparate, apoi adaugam si orezul, mai mestecam de cateva ori si dam vasul la rece.

Cand amestecul de ingrediente s-a racit, adaugam 1/2 legatura de patrunjel verde, tocat, 1/2 legatura de leurda tocata marunt si doua oua mici.

Pregatinm ardeii, spalandu-i, decupandu-le cotoarele si indepartand nervurile si semintele.

Curatam si cotoarele de seminte.

Umplem ardeii trei sferturi cu compozitia de umplut si ii capacim cu cotoarele.

Vara in loc de cotoare imi place sa le pun cate o felie de rosie, dar acum rosiile nu au gust si n-are sens.

Asezam ardeii umpluti intr-un vas incapator, o cratita sau oala.

Pasta de rosii o asezonam cu putine condimente, cate un praf din cele enumerate, plus o lingura de zahar si sare.

Noua ne plac sosurile usor dulci, de aceea eu adaug zahar in functie de gustul rosiilor.

Tocam restul de leurda cat de marunt putem si o adaugam in pasta de rosii.

Peste ardeii din vas adaugam pasta de rosii, doua foi de dafin si completam cu apa atat cat sa fie ardeii acoperiti.

Fierbem mancarea la foc mediu pana cand ardeii se patrund bine si orezul este fiert.

Pe parcurs mai gustam sosul si il asezonam dupa gust cu sare si condimente.

Dupa stingerea focului, adaugam 1/2 legatura de patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana

Postat de merisor67

Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari. Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se...

Citeste continuarea

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

Postat de Ina

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa . Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2015, 14:20
Bun trebuie sa fie Ma uitam siderata la ardeiul culcat si nu stiam ce iese din el ))
la 24.04.2015, 14:21
Mihaela, oare ce oi fi crezut ca este, nu vreau sa-mi inchipui )) )
la 24.04.2015, 14:34
la 24.04.2015, 14:36
Eu nu gasesc leurda
la 24.04.2015, 14:47
Pai cred ca a trecut sezonul ei

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking