Ingrediente
- cca 400 gr carne de berbec (am avut pulpa, se poate folosi si oaie)
- 300 gr orez cu bobul rotund
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 1 ou
- 100 ml ulei+ inca 6 linguri
- 2 linguri pasta de rosii concentrata+ inca 2 linguri
- 5 ardei rosii si verzi
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- cca 100 gr grasime de porc (am avut burta)
- sare
Mod de preparare
Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de ulei (in afara de cele 6 linguri) si lasam pe foc pana ceapa se inmoaie.
Dam morcovul prin razatoarea cu ochiuri mici si il amestecam in preparatul anterior impreuna cu 2 linguri de pasta de rosii. Luam tigaia de pe foc si lasam la racit.
Intr-un castron punem orezul si apa fierbinte cat sa-l acopere. Il lasam asa timp de 5 minute, apoi scurgem apa.
Dupa ce amestecul de carne si orezul s-au racorit, le amestecam cu parunjelul taiat marunt si oul.
Spalam ardeii si taiem cu grija un cerc in jurul coditei, apoi indepartam semintele. Ii umplem lasand un mic spatiu deasupra pentru ca orezul sa aiba spatiu sa se umfle la fiert si asezam coditele la loc.
Punem ardeii in vasul de la slow cooker Crock-Pot, adaugam apa in care s-a dizolvat restul de pasta de rosii cat sa acopere ardeii pe trei sferturi, cele 6 linguri de ulei si grasimea de porc taiata cubulete si setam aparatul pe programul high timp de 4 ore si jumatate. Daca ii vreti mai moi, se mai lasa jumatate de ora in plus, dar eu cred ca este de ajuns.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|