Ingrediente
- aripi de gascan-de casa
- 1 foaia dafin
- 1 lingurita boabe piper negru
- 1/2 lingurita maghiran uscat
- 1 morcov
- sare
- 2 linguri grasime rata -de casa
- 2 linguri pasta ardei cu telina-productie proprie
- 2 linguri pasta rosiii
- 4 catei usturoi
- boia dulce de ardei
- piper negru macinat
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert.
- In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe .
- Pentru fierbere am folosit oala cu fierbere sub presiune .
- Dupa o ora am scos aripile din zeama .
- Zeama nu se arunca . Eu am folosit ca baza la prepararea unei ciorbe.
- Untura de rata se amesteca cu pasta de rosii , pasta de ardei , piper , usturoi pisat si putina boia .
- Cu acest mix se ung aripile fierte de gascan . Alaturi se pune morcovul taiat rondele .
- Aripile condimentate se pun intr-o tava si se dau la cuptor ca sa se rumeneasca .
- Eu am folosit functia full grill . In 10 minute aripile mele s-au rumenit frumos .
- Supravegheati coacerea cand folositi aceasta functie de full grill ,temperatura in cuptor creste la 280 grade si preparatele ,repede pot trece de la rumen la prea bronzat .
- Presarati la sfarsit peste carne , patrunjel verde tocat .
- Alaturi de aripile rumene de gascan am preparat o salata de varza proaspata .
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de gascan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|