Ingrediente
- cca 900 g aripioare de pui
- 1 lingurita de delikat
- 1 cana de orez
- 3 cani de supa
- 4-5 morcovi mici
- 3 pastarnaci mai mici
- 3 cepe de apa mai micute
- 2 ardei capia
- condimente pt. pui Kotany
- sare
- ulei
Mod de preparare
Mai intai spalam si curatam aripioarele, apoi le punem la fiert cu o lingurita de delikat. Separat ne ocupam de legume, le curatam si taiem, apoi le calim cu putin ulei si un praf de sare. Cand aripioarele s-au fiert le scoatem din zeama, strecuram zeama si masuram 3 cani din zeama, folosim aceiasi cana cu care am masurat orezul. Punem orezul in cratita adaugam zeama si punem la fiert, cand este fiert si a fost asimitata toata zeama, rasturnam orezul peste legumele calite, amestecam bine si lasam pe foc 5 min, apoi transferam totul intr-o tava de ceramica, asezam orezul si deasupra punem aripioarele. Intr-un bol amestecam o lingurita d econdimente pentru pui cu putin ulei si apoi ungem aripioarele. dam tava la cuptor, la foc mic, cat sa se rumeneasca aripioarele....
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|