Aripioare crocant de gustoase

Postat de alice_ciobanu in Pui
25 Oct 2011 | 3840 vizualizari
Aripioare crocant de gustoase

Azi la pranz...ce avem? Hmm...niste aripioare crocante, fara grasimi, bunee-bunee, suculente. Poftiti de va serviti!

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui
  • 200 ml lapte batut
  • 100 gr pesmet
  • 1 lingurita boia (iute, dar eu am pus dulce, pentru ca am un soricel mititel care gusta de toate si nu-i prieste bine iuteala :P) 
  •  2 lingurite seminte de susan
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Astfel ca, dragilor, aprindeti cuptorul la treapta 6 sau 200C, in functie de felul cuptorului, gaz sau electric

Intr-un bol puneti cele 200 ml lapte batut, iar in alt bol amestecati 100 gr de pesmet cu boiaua de ardei, cimbrul uscat si semintele de susan. Asezonati

Inmuiati pe rind fiecare aripioara, de pui, evident! mai intii in bolul cu laptele batut, apoi treceti-le cu seriozitate maxima prin bolul cu pesmet.

Asezati-le frumos intr-o tava de copt, peste care ati pus o foaie de copt. dati-le la cuptor pentru 40-45 minute, pana ce se rumenesc frumos. Pe la jumatatea intervalului de timp pentru coacere, adica dupa vreo 15-20 minute, scoateti tava si stropiti aripioarele cu ulei. Lasati-le apoi la rumenit.

Serviti-le cu piure de cartofi si salata de varza. o bunatate de te lingi pe deste

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocant de gustoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui glazurat cu garnitura de orez cu ciuperci

Postat de simona72

Pui glazurat cu garnitura de orez cu ciuperci

Se taie puiul cu ajutorul unui cutit sau o foarfeca de bucatarie de-o parte si de alta a sirei spinarii. Se inlatura sira spinarii, se spala bine puiul atat la interior cat si la exterior. Se...

Citeste continuarea

Pui cu mustar Dijon si miere

Postat de Irina

Pui cu mustar Dijon si miere

Am aranjat bucatile de pui intr-un vas ceramic, le-am condimentat simplu cu sare si piper, am stropit cu o ceasca cu apa si am dat tava la cuptor, pana puiul s-a patruns si rumenit usor. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2011, 13:49
eu poftesc prima
la 25.10.2011, 14:24
Crantz crantz!!
la 25.10.2011, 14:30
bune
la 25.10.2011, 16:05
n-am mai mancat de un secol aripioare de pui
la 25.10.2011, 19:16
bun bun

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking