Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti

Postat de panacris in Pui
31 Mai 2020 | 2102 vizualizari
Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti

O mâncărică ce trebuie preparată chiar înainte de momentul servirii;) Super faină;)

Ingrediente

  • Aripioare de pui cca. 1200 g,
  • Condiment de pui (ardei iute, chimen dulce, coriandru, sare, zahăr, scorțișoară) cca. 2 linguri,
  • Ulei de măsline,
  • Legume chinezești congelate cca. 600 g,
  • Muguri de fasole cca. 300 g,
  • Muguri de bambus cca. 300 g,
  • Ciuperci urechi de lemn, proaspete cca. 500 g
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Sos Worchester 2 linguri,
  • Ulei de wok 2 linguri.
  • Tăiței wok, chinezești cca. 300 g.

Mod de preparare

Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi  se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Apoi se dau la cuptor cca. 20 minute la foc mediu.

Legumele congelate împreună cu fasolea mung, mugurii de bambus și ciupercile negre, urechi de lemn , se călesc într-un vas Wok cu puțin ulei de măsline, ulei de wok, la foc iute cca. 10 minute.

Apoi se adaugă 2 linguri de sos de soia și una de Wortchester, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mic acoperit.

Pentru tăiței:

Se pune apa la fiert într-un vas încăpător, când clocoteșe se adaugă pastele, se lasă la fiert la foc rapid cca. 5 minute, apoi se oprește focul și se strecoară de apă.

Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate

Postat de simona72

Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate

Bucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu...

Citeste continuarea

Frigarui asortate

Postat de Oana

Frigarui asortate

taiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm taiati ardeiul gras in cuburi de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne, ceapa rosie o taiati in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2020, 22:10
Aoleu, e chinezesti sigur sunt vaccinati taiteii ?
la 31.05.2020, 22:58
la 01.06.2020, 08:02
la 01.06.2020, 09:25
la 01.06.2020, 09:34

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking