Ingrediente
- 10-12 aripioare
- 2 linguri de sos de soia (am scapat un pic mai mult)
- 100 g faina
- 2 lingurite boia iute (1 lingurita daca nu vrei prea iute)
- 2 lingurite pudra de usturoi
- 2 oua
- sare
- piper
- fulgi de porumb
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Mai intai taiem aripioarele in doua, le spalam, apoi le punem intr-un bol si turnam sosul de soia, amestecam si lasam cca 10 min. Intr-un castron punem faina, boiaua iute si pudra de usturoi si amestecam bine, apoi tavalim aripioarele prin acest amestec, le asezam pe o tava. Dupa ce am tavalit toate aripioarele, acoperim tava cu o folie alimentara si o dam la frigider pret de vreo 2 ore.
Apoi le scotem si le pregatim de prajit. Batem cele doua oua cu sare si piper, apoi trecem fiecare aripioara prin ou si dupa aia prin fulgi de porumb, fulgi ce i-am maruntin cu mana. Punem pe foc un tuciulet mai mare, lasam se incinga bine, adaugam uleiul si apoi aripioarele, sa fie acoperite de ulei si sa sfaraie bine. Lasam sa s erumeneasca pe toate partile, apoi le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei. Cam asta-i toata treaba,se servesc cu maioneza cu usturoi, cartofi prajiti sau orice altceva va face placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|