Arista di maiale al forno con patate

Postat de gurita_ta2005 in Porc
28 Ian 2015 | 3126 vizualizari
Arista di maiale al forno con patate

Carne de porc la cuptor cu cartofi

Ingrediente

  • 1 bucata mare de carne de porc
  • 3 cartofi mari
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • apa
  • condimente:usturoi,oregano,piper alb,boia dulce,vegeta

Mod de preparare

Carnea se cresteaza in felii(nu se cresteaza foarte adanc),se unge cu ulei de masline pe ambele parti,iar unde sa crestat se pun felii de usturoi si se condimenteaza.

Cartofii se taie cuburi,se clatesc cu apa,se scurg bine si se pun intr-un castron inalt,se presara boia dulce,vegeta,piper si oregano,si 2 catei de usturoi taiati marunt.Se amesteca bine ingredientele si se pun in tava ,langa carne.

Carnea se stropeste cu vinul rosu,,se pune apa in tava si se da la cuptor la 200 grade pentru 20 minute,dupa care se intoarce carnea pe partea cealalta se stropeste iar cu vin,se mai lasa 20 minute ,dupa care se intoarce,se mai adauga apa daca este nevoie si se lasa 10 minute la 220 grade sa se rumeneasca putin.Daca cartofii sunt gata se scot intr-o craticioara si se acopera cu capac

Daca ti-a placut reteta noastra "Arista di maiale al forno con patate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Varza cu carnati la cuptor

Postat de Corina33

Varza cu carnati la cuptor

Curatam si taiem ceapa julienne, apoi o punem la calit in 3-4 linguri ulei intr-o cratita incapatoare. Taiem si varza fideluta si o adaugam la calit peste ceapa, la foc mic, amestecand din cand in...

Citeste continuarea

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Postat de simona72

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2015, 16:34
la 28.01.2015, 16:36
Nu stiu ce-ai facut da-mi place )))
la 28.01.2015, 16:36
Mmmm,simplu si delicios!!
la 28.01.2015, 16:39
roxana
la 28.01.2015, 16:40
dia carne de porcus

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking