Ingrediente
- 1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete
- 1 ardei gras rosu mic, curatat si taiat fasiute
- 1 ardei gras galben mic, sau verde, curatat si taiat fasiute
- 1 cana de orez cu bob rotund
- 100 g mazare congelata
- 10-20 feliute de carnat chorizo
- 2 felii de bacon, taiate in jumatate
- 1 cutie cu rosii tocate (circa 400 g in total)
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 2 lingurite de boia dulce
- 1 1/2 cana cu apa
- 1/2 lingurita de firisoare de sofran
- 2 lingurite de pasta de ardei iute
- sare
- 2 lingurite de zahar
- piper negru, macinat
- 1-2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se incing firisoarele de sofran intr-o tigaita si apoi se piseaza.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa si usturoiul. Se soteaza 2 minute. Se adauga bucatelele de pui si feliutele de chorizo. Se prajesc pana ce se rumenesc uniform. Se adauga fasiutele de ardei gras si se continua alte 2-3 minute, pana ce acestea se inmoaie. Se adauga rosiile, boiaua, mazarea, si pasta de ardei iute. Se amesteca si se gateste la foc mic 2-3 minute.
Se pune orezul intr-un vas termorezistent, se adauga mixtura din tigaie, apa, sare, zahar, piper si sofran. Trebuie ca ingredientele sa ajunga doar pana la jumatate din inaltimea vasului, ca orezul sa aiba loc sa se umfle. Se pune vasul in cuptor si se lasa 20-30 de minute, pana ce mare parte din lichid este absorbita.
Se scoate vasul din cuptor, se asaza deasupra bucatile de bacon si se continua alte 10-15 minute, pana ce orezul este facut, lichidul este absorbit iar baconul este rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arroz al horno" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|