Paella

Postat de Toamna07 in Fructe de mare
15 Ian 2013 | 9742 vizualizari
Paella

Paella este originara din Valencia,Spania si este un amestec savuros de ingrediente,de la diferite tipuri de carne pana la variate soiuri de peste, fructe de mare,orez si legume.Printre ingrediente se numara si carnatii foarte picanti- chorizo-un fel de tocatura de vanat numita monteria. Am ales o reteta de paella,simpla,ce apartine marelui maestru bucatar Gordon Ramsay.

Ingrediente

  • 500 g creveti cruzi (intregi sau fara capete)
  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 200 g carnati chorizo(sau carnat picant crud uscat)
  • 300 g orez pentru paella(sau orez cu bob lung)
  • 400 g mazare (dezghetata,daca e congelata)
  • 2 rosii mari,tocate mare
  • 2 ardei kapia rosu taiati cubulete
  • o priza generoasa de fire de sofran
  • 1 ceapa curatata si tocata
  • 2-3 catei de usturoi feliati fin
  • 1 ardei rosu chilli uscat taiat pe diagonala
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri de ulei de masline,plus inca putin pentru stropit
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de boia de ardei

Mod de preparare

Se pune la fiert o cratita cu 1,5 litri apa.Aceasta apa se va adauga ulterior in paella.

Carnea de pui se taie bucati mici.Se incinge uleiul de masline intr-o cratita speciala pentru acest preparat sau o tigaie mai mare.Se adauga ceapa,ardeiul kapia,usturoiul,chilli si cimbrul si se calesc pe foc mare cateva minute,pana ce legumele incep sa se inmoaie.Bucatile de pui se asezoneaza cu sare si piper,apoi se pun in cratita peste legume cu feliile de chorizo si boia.

Se prajeste amestecand des,pe foc mare pana ce puiul se rumeneste usor.

Se adauga orezul si se amesteca 2-3 minute, apoi se toarna deasupra apa fiarta din cratita pana ce depaseste orezul cu 1 cm.Se lasa sa fiarba la foc mic,cand incepe sa clocoteasca se presara firele de sofran si se amesteca bine.Se pun rosiile,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba incet,amestecand des,timp de 12-15 minute,in functie de cat de usor fierbe orezul.

Cand orezul este al dente se adauga mazarea si o lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam crevetii,putina apa fiarta si amestecam usor.Se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 3 minute pana ce crevetii devin opaci. Optional,puteti adauga odata cu crevetii,calmari si scoici. Se gusta si se condimenteaza. Se ia cratita de pe foc,se acopera si se lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute,pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Se stropeste cu putin ulei de masline si se serveste direct din cratita.

Deliciu spaniol garantat!:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Postat de mihaelar63

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine . Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele . Dupa...

Citeste continuarea

Paella cu creveti si chorizo

Postat de mihaelar63

Paella cu creveti si chorizo

 Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2013, 13:57
bravo, mereu zic sa fac si eu
la 15.01.2013, 14:03
arata bine
la 15.01.2013, 14:17
la 15.01.2013, 14:24
vreau si eu
la 15.01.2013, 14:33
Mmmm,ce-mi place!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking