Paella cu creveti si chorizo

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
13 Mai 2020 | 2420 vizualizari
Paella cu creveti si chorizo

    Imediat ce am zarit crevetii uriasi, i-am si vizualizat intr-o paella. Chorizo aveam, orez potrivit -da, boia afumata -da, sofran bun asisdera. Deci sa purcedem la treaba. Multumesc celor ce ma iubesc si-mi aduc suveniruri culinare. De data aceasta am primit de la verisoare sofran din Spania. Atat de frumoasa mi-a iesit aceasta paella, de-mi vine sa-i pun poza in rama :D

Ingrediente

  • 400 gr creveti uriasi
  • 200 gr chorizo picant
  • 400 gr orez arborio
  • 150 fasole verde fiarta
  • 150 mazare verde fiarta
  • 100 ml ulei
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie mare
  • 1 lingurita boia rosie afumata
  • 2 piscaturi [ cat se ia intre degete ] de sofran
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lamaie
  • 2 l fond-zeama de legume cu carne
  • sare

Mod de preparare

  1.  Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele.
  3. Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele.
  4. Puneti orezul si boiaua. Amestecati. Tot acum ajunge in tigaie rosia taiata marunt.
  5. Adaugati zeama de carne si legume si lapa cu sofran. Sarati.
  6. Foarte rapid orezul va absorbi zeama si se va patrunde. Dureaza maximum 10 minute.
  7. Puneti mazarea si fasolea verde.
  8. Daca este nevoie mai turnati putina zeama de carne cu legume.
  9. Distribuiti in tigaie crevetii spalati cu apa rece. 
  10. Puneti capacul peste tigaie ca sa prepare mai mult la abur crevetii.
  11. Dupa cateva minute se ia capacul si se decoreaza paella cu patrunjel verde tocat si felii de lamaie.
  12.  Am o obtinut o paella uriasa care poate hrani 6-8 persoane.

       Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paella cu creveti si chorizo

Postat de Criss

Paella cu creveti si chorizo

Mod de preparare: Crevetii se curata si se spala cu apa rece. Eu am cumparat creveti de la Lidl si acestia sunt partial curatat. Eu am indepartat ultimul "inel" din carapacea...

Citeste continuarea

Paella

Postat de Toamna07

Paella

Se pune la fiert o cratita cu 1,5 litri apa.Aceasta apa se va adauga ulterior in paella. Carnea de pui se taie bucati mici.Se incinge uleiul de masline intr-o cratita speciala pentru acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2020, 23:46
Nu prea am gustat eu asa ceva, dar imi imaginez ca e bun dupa cum arata.
la 13.05.2020, 23:47
Ce bine arata!
la 13.05.2020, 23:47
la 13.05.2020, 23:52
Tabita ,eu am mancat la Barcelona cu scoici si chorizo si inca una cu calamari si pui de balta
la 13.05.2020, 23:52
Multumesc , Adina !!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking