Ingrediente
- Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g,
- Vin alb sec 200 ml,
- Ulei de măsline 5 linguri,
- Usturoi 2 căței,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Supă de legume cca. 400 ml,
- Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar,
- Sare de mare 1 lingură,
- Oregano proaspăt 2-3 fire.
Mod de preparare
Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce.
Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie.
Gelatina sau Agar agar, se înmoaie în puțină apă rece, cca. 1 lingură.
În tigaia în care s-au gătit fructele de mare se adaugă vinul și supa de legume, se lasă să dea în clocot și apoi se lasă la fiet cca. 5 minute la foc mic.
Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în supa de mai sus, se adaugă și câteva fâșii de oregano verde.
Fructele de mare se repartizează în boluri sau pahare de cocktail, peste care se toarnă aspicul de vin fierbinte și se lasă la rece cca. 4 ore până la servire, sau chiar până a doua zi.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic din fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|