Aspic din fructe de mare

Postat de panacris in Fructe de mare
31 Dec 2021 | 3203 vizualizari
Aspic din fructe de mare

Mno, am primit o poză în grupul familiei și am luat-o ca și o provocare, deoarece cineva își dorea așa ceva. Mă rog era un fel de piftie din creveți, dar așa luată pe repede înainte m-am adaptat cu ce am avut la îndemână în congelator. Mno, ideea fost super i-am surprins plăcut dar gustul un pic altfel ca cel de piftie de porc, ceea ce e firesc nu prea i-a convins. Dar mi-a plăcut ideea și gustul puțin dulce de la surimi și de mare de la midii, rapane și baby caracatiță. Spor și poftă bună celor curioși de noi gusturi și provocări.

Ingrediente

  • Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g,
  • Vin alb sec 200 ml,
  • Ulei de măsline 5 linguri,
  • Usturoi 2 căței,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Supă de legume cca. 400 ml,
  • Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Oregano proaspăt 2-3 fire.

Mod de preparare

Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce.

Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie.

Gelatina sau Agar agar, se înmoaie în puțină apă rece, cca. 1 lingură.

În tigaia în care s-au gătit fructele de mare se adaugă vinul și supa de legume, se lasă să dea în clocot și apoi se lasă la fiet cca. 5 minute la foc mic.

Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în supa de mai sus, se adaugă și câteva fâșii de oregano verde.

Fructele de mare se repartizează în boluri sau pahare de cocktail, peste care se toarnă aspicul de vin fierbinte și se lasă la rece cca. 4 ore până la servire, sau chiar până a doua zi.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic din fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Scoici si creveti Saganaki

Postat de gusti

Scoici si creveti Saganaki

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs. Am tocat marunt usturoiul. Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am...

Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de Ina

Creveti cu usturoi

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2021, 18:51
la 31.12.2021, 19:29
la 31.12.2021, 20:53
la 31.12.2021, 21:29
la 31.12.2021, 22:29
Interesanta, dar o prefer pe a noastra, de porc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking