Baba au rhum

Postat de doralinda72 in Prajituri
10 Mai 2013 | 7902 vizualizari

Dupa cum se stie, e o reteta franceza, dar se zice ca oficial, aceasta reteta a fost inventata in prima jumatate a secolului al 18-lea de catre regele polonez Stanislas, atunci duc de Lorraine, instalat fiind la Nancy, care i s-a parut aceasta briosa, putin.....seaca, atunci s-a gandit ca ar trebui sa i se adauge ceva, iar acel ceva a fost un sirop dulce, si mult, mult sirop! Deci, s-ar parea, ca in final, ar fi o reteta poloneza?! Acest desert a inceput sa fie preparat ptr diferite zile religioase, cum ar fi pastele si craciunul. Din secolul al 19-lea, a inceput sa aiba un succes imens, iar pe parcurs s-au mai adaugat mici "adaptari". Informatiile le-am preluat de pe google.com

Inapoi la reteta

Comentarii (44)

la 10.05.2013, 11:50
yummy
la 10.05.2013, 11:51
la 10.05.2013, 11:57
deliciu
la 10.05.2013, 12:01
o savarina uriasa parca ar fi...delicioasa!
la 10.05.2013, 12:02
yummmyyyy
la 10.05.2013, 12:02
bun bun
la 10.05.2013, 12:02
la 10.05.2013, 12:10
hmmm vin si eu sa pap
la 10.05.2013, 12:11
vreau si io baba de asta ca iar n-am nik bun prin casa
la 10.05.2013, 12:13
la 10.05.2013, 12:14
ce baba buna si apetisanta
la 10.05.2013, 12:14
Mosul unde-i?
la 10.05.2013, 12:15
Ce bunatate ne-ai adus aici
la 10.05.2013, 12:17
Delicioasă, savarina uriașă!
la 10.05.2013, 12:27
Ah, cum arată!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking