Ingrediente
- 1 vanata
- 2 ardei rosii
- 1 catel de usturoi
- sare
- 1/4 lingurita chilli pudra
- 1/2 lingurita coriandru pudra
- putin sumac
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1-2 linguri tahini (pasta de susan)
Mod de preparare
Vanata si ardeii se coc pe grill pana devin moi 15-20 de minute, la foc mare. Se lasa putin la racorit, apoi se curata de coaja. Se adauga impreuna cu restul ingredientelor in vasul unui blender si se transforma in pasta omogena.
Se serveste cu ulei de masline si presarat cu putin sumac.
Delicios cu legume la gratar, sandvisuri sau pita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba ganoush rosu (Salata libaneza de vinete)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|